Cambodja foto
VIP's

Actie4Kids schoenendoosactie

Vanuit Nederland en België worden jaarlijks zo'n 42.000 schoenendozen versierd en gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed.
Na inzameling worden de schoenendozen gecontroleerd en verstuurd naar arme landen, waar zij worden uitgedeeld aan kinderen die leven in moeilijke omstandigheden. Denk daarbij aan kinderen in vluchtelingenkampen, sloppenwijken, weeshuizen en ziekenhuizen. Er wordt niet gelet op huidskleur of bij welk kerk of bevolkingsgroep deze kinderen horen. Vaak is zo'n schoenendoos het enige cadeau dat zij krijgen. Bij elke schoenendoos wordt ook een boekje met bijbelverhalen uitgedeeld.
In principe is het een groepsactie die elk najaar plaatsvindt. Kerken, scholen, clubs en en andere groepen kunnen met behulp van diverse materialen de actie opstarten. Vanaf eind augustus worden materialen verstuurd in de maand november kunnen dan de schoenendozen worden ingeleverd op tal van inleverpunten in Nederland en België.
Voor organisatie en transport vragen wij voor elke schoenendoos een bijdrage van € 5,00. Vrije giften voor Actie4Kids actie zijn ook zeer welkom.

Kijk op www.actie4kids.org voor meer informatie!

Extra downloads

- Bladmuziek: "Jij dacht aan mij"
- Foto Actie4Kids uitdeling Mali
- Foto Actie4Kids uitdeling Tanzania